Mindfulness na kanker

‘Je kunt de golven niet tegenhouden, maar je kunt wel leren surfen’. 

Jon Kabat- Zinn

De groep mensen die leeft met of na kanker, groeit snel. Een mooie ontwikkeling maar veel mensen zijn na intensieve behandeling zoekend naar een nieuwe balans in hun leven. Allerlei gevoelens en emoties (angst, somberheid, onzekerheid) en fysieke beperkingen (vermoeidheid) kunnen de kwaliteit van leven negatief beïnvloeden.

Uit onderzoek is gebleken dat een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het verhogen van de kwaliteit van leven door verlaging van angst- of stemmingsklachten, minder last van vermoeidheid, minder stress en beter slapen.

Waar richt de training zich op?

De training richt zich op het inzetten van eigen kracht om anders met spanning, onrust, vermoeidheid, pijn en ziekte om te gaan. De deelnemers leren om in het moment waar te nemen waar men met de aandacht is om zo op te merken wat het verschil is tussen leven volgens automatische patronen en leven met bewuste aandacht. Dit betekent ook onder ogen zien wat er aan de hand is, hoe onaangenaam dat ook is. Het accent ligt op het leren accepteren van gedachtes en gevoelens.

Werkwijze?

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur, voorafgaand door een intakegesprek. Het intakegesprek is vrijblijvend en kosteloos. Samen kunnen we bekijken of de training op dit moment geschikt is.

De training bevat diverse meditaties, lichte yoga oefeningen en huiswerkopdrachten. Na elke bijeenkomst oefent de deelnemer thuis. Eigen inzet en bereidheid om de huiswerkoefeningen te doen is essentieel om rendement te behalen.

Voor wie?

Voor iedereen die zelf te maken heeft, of heeft gehad met kanker en wil leren om anders om te gaan met de gevolgen van deze ziekte.

Praktische zaken

Bij voldoende aanmeldingen start de training. Locatie kan Nederweert of Weert zijn. Elke deelnemer ontvangt een werkmap en, in de laatste bijeenkomst, een meditatiekussen.

Aanmelding via bloemenkamp@t-mobilethuis.nl of 06-20455759.