Mindfulness

Mindfulness gaat niet over je goed voelen, mindfulness gaat over goed voelen wat er is’

Wat is mindfulness?

Mindfulness is het bewustzijn dat ontstaat door opzettelijk je aandacht bij iets te houden in het huidige moment, zonder te oordelen. In een mindfulnesstraining leer je anders te kijken naar de (lastige) zaken die je tegenkomt in je leven. Je wordt letterlijk (o.a. via meditatie-oefeningen) stilgezet bij jezelf om op te merken wat er bij je speelt en hier met vriendelijke aandacht naar te kijken. Door stil te staan ga je automatische patronen zien bij jezelf en bepaalde neigingen herkennen. Door niet direct te reageren ontstaat ruimte voor ander gedrag. 

Voor wie is Mindfulness?

Iedereen die regelmatig stress of werkdruk ervaart kan baat hebben bij een cursus mindfulness. Mindfulness kan ervoor zorgen dat je beter slaapt, minder piekert, beter om kunt gaan met lastige situaties in je leven, je minder somber en angstig voelt, minder streng bent voor jezelf en anderen. Het is geen vrijblijvende cursus; je zult bereid moeten zijn te investeren in jezelf door dagelijks te oefenen.

Mijn achtergrond als mindfulnesstrainer.

In februari 2017 heb ik de postacademische opleiding tot mindfulnesstrainer van het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen afgerond. Ik ben gecertificeerd mindfulness trainer en sta ingeschreven als categorie 1 trainer bij de Vereniging Mindfulness Based trainers Nederland en Vlaanderen (VMBN).

Ik ben opgeleid om Mindfulness Based Stress Reductie (MBSR) en Mindfulness Based Cognitieve Therapie (MBCT)  cursussen te geven aan groepen en individuen. De groepstraining bestaat uit een wekelijkse cursus van acht keer 2,5 uur. Een onderdeel van deze cursus is een stiltedag. Individuele begeleiding met mindfulness is ook mogelijk. In een intakegesprek kijken we samen wat voor jou passend is. Daarna kan ik een offerte voor je maken.

Heb je interesse in een mindfulness-cursus of wil je meer informatie? Neem dan contact op via het contactformulier.