Supervisie

Wat is supervisie?

In supervisie leer je door te reflecteren op werksituaties. Op methodische wijze wordt ingegaan op persoonlijke leervragen van de supervisant. Je krijgt inzicht in welke situaties problemen opleveren, waar dit mee te maken heeft, hoe je met deze situaties omgaat en welke alternatieven er zijn. Door in supervisie naar jezelf te kijken kun je erachter komen welke automatische reactiepatronen je hebt in je werk en welke overtuigingen daaraan ten grondslag liggen. Via supervisie kun je bestaande competenties versterken. Supervisie is altijd werkgerelateerd: persoon, functie en methodiek worden met elkaar verbonden.

Voor wie is supervisie?

Supervisie is voor iedereen die werkt met mensen. Ik richt me op werkers in de zorg en het onderwijs. De supervisant bepaalt welke situaties hij/zij inbrengt en welke situaties hij/zij wil onderzoeken. Supervisie kan je professionaliteit en professionele draagkracht verder vergroten. Supervisie kan individueel of in kleine groepen worden aangeboden. In sommige gevallen vergoedt de werkgever supervisie.

Mijn achtergrond als supervisor

In 2011 heb ik mijn diploma supervisiekunde en professionele coaching behaald aan de Master Begeleidingskunde van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Als supervisor ben ik geregistreerd bij de Landelijke vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC). Ik verzorg opleidingssupervisie aan studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. 

In Nederweert geef ik supervisie aan (vak)therapeuten in het kader van (her)registratie (klik hier voor meer informatie over registratie-eisen FVB).  

Heb je interesse in een supervisietraject of wil je meer weten over supervisie? Vul dan het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. We bespreken samen welke locatie of tijd geschikt is voor het volgen van supervisie.